Over ons

Fotoclub Blerick
… voor meer plezier en voldoening in de fotografie
… voor hulp bij technische problemen
… voor contacten met andere amateurfotografen.

Een club vol enthousiaste mensen met hetzelfde doel.

Hoe haal ik het meest uit mijn hobby? Dat is de typering die het best past bij onze club. We zijn allemaal amateurs en besteden een groot deel van onze vrije tijd aan fotograferen, willen het beste uit onszelf en onze apparatuur halen en komen twee maal per maand bij elkaar om, ja om wat eigenlijk? Nou, bijvoorbeeld dit:

 • foto’s van elkaar of van een landelijk bekende fotograaf te bespreken
 • personen uit te nodigen om onze foto’s te bespreken
 • twee maal per jaar onze excursie te organiseren waarbij we natuurlijk gaan fotograferen
 • deelname aan regionale en landelijke wedstrijden
 • fototentoonstelling of presentatie te organiseren waaraan ieder lid kan deelnemen
 • technische vragen van de leden te beantwoorden

Wat maakt onze club nou zo leuk?
We laten iedereen vrij om datgene te fotograferen wat hij of zij leuk en interessant vindt. Kortom er is absoluut geen maatstaf in de orde van goed of slecht: dat is en blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Waarom zou je je eigenlijk aansluiten bij onze club? Als je:

 • denkt meer te kunnen maar er zelf niet uitkomt
 • het prettig vindt om met anderen over je hobby te praten, te stimuleren en te helpen
 • een klankbord zoekt of juist wil zijn
 • behoefte hebt aan prikkelende stimulering
 • gewoon ook eens lol wil maken met mensen die je anders nooit zou zijn tegengekomen

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en misschien is dat ook wel zo. De enige manier om dat te bepalen, is nog altijd het zelf te komen beoordelen. Is je interesse gewekt en wil je eens nader kennismaken, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wil je graag zien welke foto’s wij maken? Kijk dan eens naar het werk van onze leden in het portfolio.

Info lidmaatschap

Twee keer per maand komen wij als fotoclub bij elkaar in Verenigingsgebouw De Egelantier, Egelantierstraat 107, 5925 AV in Blerick. Dit gebeurt op elke eerste en derde dinsdag van de maand. De avond begint om 20:00 uur en eindigt ca. 22:30 uur.

De eerste clubavond van de maand staat in het teken van een fotobespreking. De leden brengen een digitale of afgedrukte foto mee. Deze foto’s worden dan besproken. Daaruit wordt de foto van de maand gekozen.

De tweede clubavond van de maand staat in het teken van diverse activiteiten. Denk hierbij aan thema-avonden, fotovragen, lezingen door leden en/of derden en er wordt dieper ingegaan op techniek achter de foto.

In het voor- en najaar organiseren wij een gezamenlijke fotografiedag. Binnen onze fotoclub bestaat een aantal subgroepen. (b.v. macrogroep, abstracte fotografie groep, digi-groep, straatfotografie-groep, Op-stap-groep).

Het is mogelijk de club een avond te bezoeken om de sfeer te proeven. Mocht je daarna interesse hebben om lid te worden, dan kan dat na een introductieperiode van drie maanden.

Nieuwe leden kunnen gebruik maken van een clubmentor. De mentor kan je indien hier behoefte aan is, begeleiden en/of vragen beantwoorden op het gebied van fotografie.

Voor de introductieperiode van 3 maanden vragen wij een bedrag van € 15,00. Het lidmaatschap bedraagt € 90,00 per jaar, incl. lidmaatschap van de Nederlandse Fotobond. Voor meer info over de Fotobond, zie www.fotobond.nl en www.fotobondlimburg.nl.

Privacyverklaring

De foto’s op deze site zijn gevraagd en/of ongevraagd gemaakt door de fotografen van AFV Blerick. Naast landschappen, gebouwen, dieren, etc. worden ook personen gefotografeerd. Indien je wenst dat bepaalde foto’s uit een van de albums worden verwijderd is dat altijd mogelijk. Stuur een bericht naar de secretaris via het contactformulier en geef duidelijk aan welke foto’s verwijderd dienen te worden.

Deze site bewaart verder geen persoons gegevens. De enige persoons gegevens die te vinden zijn op deze site zijn de namen van fotografen bij foto’s en de namen van de leden. Ook in verslagen over gastsprekers staan de namen van deze sprekers. Ook deze gegevens kunnen op verzoek worden verwijderd door een bericht te sturen naar de secretaris via het contactformulier.

De fotoclub zelf heeft een privacy reglement waarin wordt beschreven hoe wij omgaan met gegevens van de clubleden en eventuele inschrijflijsten voor gasten bij gastlezingen.